dinsdag 16 juli 2024

Laguna Seca terug op SBK-kalender

Nadat de MotoGP de 2013-kalender naar buiten bracht, wilde het WK Superbike natuurlijk niet achterblijven. Een volledige kalender werd het echter niet maar toch zorgde een persbericht van de organisatie voor heel veel blije gezichten in het rennerskwartier op Portimão. Het WK Superbike keert voor het eerst sinds 2004 weer terug naar het prachtige circuit in Amerika.

De wedstrijd wordt verreden in het weekend van 27-29 september 2013. Ook de twee jaren daarna trekt het WK Superbike naar Laguna Seca. Of dat rond dezelfde periode is, wordt pas later bekend gemaakt. Aangezien Superbike-organisator Infront Motor Sports het de Amerikaanse ronde noemt, is de kans zeer groot dat Miller Motorsports Park van de kalender verdwijnt.

Eerder werd al bekend dat Jerez de la Frontera komend jaar, en de twee seizoenen daarna, op de kalender prijkt van het WK Superbike. Jerez krijgt waarschijnlijk ook nog eens de eer om de seizoensafsluiter te zijn want de race wordt van 18 tot en met 20 oktober 2013 verreden. Slechts één keer eerder deed het WK Jerez aan. Dat was in 1990 toen Raymond Roche met zijn Ducati de dubbel pakte.

Aragon moet zeer waarschijnlijk plaats maken voor Jerez.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen