Van der Mark over eerste Suzuka 8H testdag

Eind juli is het zo ver; Michael van der Marks beste kans op zijn derde Suzuka-overwinning tot nog toe. Samen met Alex Lowes en Kats Nakasuga komt hij uit voor het Yamaha fabrieksteam, dat de afgelopen twee edities haast met gemak won.

Teamgenoot Lowes treedt voor de tweede keer aan in het team, dat verleden jaar dus ook al het snelst en betrouwbaarst bleek op de legendarische Japanse omloop. Fabrieksrijder Nakasuga gaat nu voor drie overwinningen op rij met de YZF-R1M. Gisteren reed het team de eerste rondes in aanloop naar de Acht Uren, waarin vooral jetlag de coureurs parten leek te spelen, nadat de twee Pata Yamaha-rijders vanaf Laguna Seca linea recta naar Tokio vlogen en vervolgens per hogesnelheidstrein richting het circuit gingen.

Anders dan de vermoeidheid was het humeur opperbest. Lowes: “Ik ben vooral heel moe. Suzuka is altijd leuk om te rijden. Vannacht eerst maar eens goed slapen; morgen kunnen we serieus beginnen!”

De Nederlander
Van der Mark is geen onbekende op de Japanse baan – hij reed er in 2013 tot en met 2016 met Honda, waarvan hij de edities van 2013 en 2014 won – maar reed er nooit eerder met de Yamaha. “Ik ben net zo moe als Alex. Het is maar goed dat we drie dagen testen hier, want ik moest vandaag eerst echt leren wennen aan deze machine. Eigenlijk hebben we dan ook maar twee dagen echt testen. Gelukkig was er veel man in de baan, om ook het gevoel voor de race vast een beetje te krijgen. Nu is het op tijd erin, goed slapen en dan denk ik dat vanaf morgen met de dag sneller kunnen worden; let maar op!”

Ook de andere Yamaha-teams – GMT94 en YART – reden de test mee. De 2017-editie van de Acht Uren van Suzuka vinden plaats op zondag 30 juli.

Foto’s: Yamaha Factory Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?