Van der Mark tweede op heet Aragon

Michael van der Mark heeft vandaag een tweede plaats behaald in de Superstock 600 Europees Kampioenschaps-race op een warm en zonnig Motorland Aragon. Een crash na twee doorkomsten zorgde voor een rode vlag en een nieuwe wedstrijd over slechts zes ronden. Na een moeizame eerste ronde had Van der Mark helaas geen tijd meer om het de leider in het kampioenschap, Riccardo Russo, moeilijk te maken. Het verschil was uiteindelijk 1,514 seconde. Russo heeft nu zeven punten voorsprong op de EAB Ten Kate Junior Team-rijder. Met nog vijf wedstrijden op de 2012-kalender is alles dus nog mogelijk voor Van der Mark.

Van der Mark: “Het was een zware race dus ik moet tevreden zijn met de tweede plaats en om eerlijk te zijn, ik ben ook tevreden. Mijn eerste ronde was niet gemakkelijk en dat kostte me te veel tijd in de sprintrace van vandaag. Twee ronden later maakte ik ook nog een kleine fout en miste een versnelling. Ik heb slechts vijf punten op Russo verloren terwijl er nog vijf races op het programma staan voor het Superstock 600 Europees Kampioenschap.”

Tony Coveña begon zeer goed aan de eerste race maar had een mindere herstart. Nadat hij ook nog eens technische problemen kreeg, was zijn race voorbij. Althans, wat de kopposities betreft… Uiteindelijk werd Coveña 18e. Eén plaats daarvoor eindigde Koen Zeelen. Ook de Limburger kende een bewogen race want punten waren mogelijk als hij geen foutje gemaakt had.

Foto: Pers Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?