13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Veel Nederlanders in Dakar 2016

Nu het einde van het jaar in zicht komt en het MotoGP-seizoen ten einde is gekomen, kijken wij alvast uit naar het volgende grote motorsportevenement: de Dakar-rally. Deze week werd de startlijst van de wedstrijd bekend en daar zien we flink wat Nederlanders op staan. Sterker nog: na Frankrijk komen de meeste deelnemers uit Nederland! Het zwaartepunt ligt zoals ieder jaar bij de vrachtwagens. Daar rijden liefst 50 landgenoten – verspreid over 21 wagens – in mee tijdens de wedstrijd in Zuid-Amerika.

Kijkend naar de startlijst van de motoren dan zien we natuurlijk bekende namen als Frans Verhoeven, Hans Vogels, Robert van Pelt en Jurgen van den Goorbergh. Verder doen er uit ons land de volgende mannen mee aan de rally: Caspar van Heertum, Melchior van Heertum, Sjaak Martens, Jan van Gerven, Jasper Riezebos, Humphrey Senn van Basel. Nieuwe namen op deze lijst zijn Hans Smit, Maikel Verkade, David Wijnhoven en Rob Smits. Ook ‘nieuw’ dit jaar is Hans-Jos Liefhebber die al een aantal keer eerder aan de rally deelnam maar zich vorig jaar afmeldde. Ook Marco van Geel zien we dit jaar wederom aan de startlijn. Van Geel deed in 2013 al eens mee.

In totaal zijn er 16 deelnemers die de rally per motor gaan rijden. Ééntje minder dan vorig jaar. Dat komt onder meer omdat Jan Bastiaan Nijen Twilhaar de overstap heeft gemaakt naar een Can-Am quad. Net als Kees Kolen gaat hij het de zware rally op vier wielen proberen uit te rijden.

De rally zal op 2 januari van start gaan in Buenos Aires en eindigt – na een tocht door Bolivia – in het Argentijnse Rosario. 21 dagen die in het teken staan van zand, modder en rallyrijden. Laat dat startschot maar klinken!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen