woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA 2015: Een welpje van Benelli

Je kunt als jezelf serieus nemend fabrikant anno 2016 blijkbaar niet meer zonder scrambler in je gamma. Benelli doet daarom nu ook gezellig mee, en wel met de Benelli Leoncino.

Leoncino, verwijzend naar de leeuw in Benelli’s logo, betekent welp in het Italiaans. En die omschrijving klopt wel, want met 500cc verdeeld over twee cilinders en een vermogen van 47pk, is het geen brullende en briezende leeuw. Maar het is dan ook een scrambler. Laag gewicht en een breed stuur compenseren dan al gauw. Beide heeft ‘ie, maar om je nog verder over de streep te trekken heeft Benelli kosten nog moeite gespaard. Met name het kosten-deel. Want de Leoncino heeft ledverlichting, prijzig uitziende lichtmetalen draadspaakwielen (17 inch achter, 19 inch voor), remklauwen van Brembo voor en achter, joekels van 320mm waveschijven van Braking en een uitlaatdemper van Arrow. 

De Leoncino-naam is trouwens historisch verantwoord, want er reden vroeger ook al Benelli Leoncino’s rond, toen ze bij Benelli nog keihard lachten om het idee ooit door Chinezen overgekocht te worden. O, let trouwens ook eens goed op de details; die inkeping in de tank en dat leeuwtje op het spatbord.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen