EICMA 2015: Een welpje van Benelli

Je kunt als jezelf serieus nemend fabrikant anno 2016 blijkbaar niet meer zonder scrambler in je gamma. Benelli doet daarom nu ook gezellig mee, en wel met de Benelli Leoncino.

Leoncino, verwijzend naar de leeuw in Benelli’s logo, betekent welp in het Italiaans. En die omschrijving klopt wel, want met 500cc verdeeld over twee cilinders en een vermogen van 47pk, is het geen brullende en briezende leeuw. Maar het is dan ook een scrambler. Laag gewicht en een breed stuur compenseren dan al gauw. Beide heeft ‘ie, maar om je nog verder over de streep te trekken heeft Benelli kosten nog moeite gespaard. Met name het kosten-deel. Want de Leoncino heeft ledverlichting, prijzig uitziende lichtmetalen draadspaakwielen (17 inch achter, 19 inch voor), remklauwen van Brembo voor en achter, joekels van 320mm waveschijven van Braking en een uitlaatdemper van Arrow. 

De Leoncino-naam is trouwens historisch verantwoord, want er reden vroeger ook al Benelli Leoncino’s rond, toen ze bij Benelli nog keihard lachten om het idee ooit door Chinezen overgekocht te worden. O, let trouwens ook eens goed op de details; die inkeping in de tank en dat leeuwtje op het spatbord.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.