13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Veel Nederlandse EK250-rijders

Behalve de MX1 en de MX2 staat er op zaterdag 1 en zondag 2 september in Lierop nog een klasse op het programma: het Europees Kampioenschap 250 (EK250). Bijna 100 deelnemers doen er mee waaronder een groot aantal Nederlanders. Van hen is Mike Kras (foto) de best geklasseerde Nederlander. Na vijf van de zeven wedstrijden staat hij vierde op de ranglijst.

Met Lierop nog voor de boeg heeft hij een redelijke kans om door te stijgen naar de top-3. Het verschil met de derde man bedraagt slechts negen punten. De EK250-coureurs hebben inmiddels wedstrijden gehad in Frankrijk, Letland, Rusland. Tsjechië en Engeland. Tweede Nederlander op de ranglijst met een achtste plaats is Brian Bogers. Micha Boy de Waal staat als veertiende geklasseerd.

De overige Nederlanders die in Lierop gaan proberen een startplaats te veroveren zijn Donny Bastemeijer, Buick Krekels, Lars van Berkel, Karl Timmermans, Roy Hoeijmakers, René Albers, Freek van de Vlist, Dave Versluis, Nigel Blomer, Luca Nijenhuis, Rick Folkers en Jordi Paez.

De EK250-coureurs beginnen zaterdag al om acht uur met een vrije training. Vanwege het grote aantal deelnemers is de klasse in twee groepen verdeeld. Om 11.15 uur en om 12.00 uur hebben de rijders hun kwalificatiewedstrijd. Om 15.00 uur is er nog een last chance. Voor de afvallers is er op zaterdag om 17.50 uur een B-finale.

De eerste A-finale is zaterdag om 18.40 uur. Dat geeft al aan dat het zaterdag een drukke (en lange) dag wordt op circuit de Herselse Bossen in Lierop. De tweede manche voor het EK250 is zondag om 10.15 uur. Daarna volgt het normale Grand Prix-programma.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen