Veneman debuteert als bondscoach

Twee weken geleden namen acht jonge Nederlandse coureurs deel aan een trainingsprogramma en internationale Honda NSF 100-race in Zuid-Afrika. Het betekende voor Barry Veneman zijn debuut als KNMV-bondscoach wegrace. Veneman verzorgde, samen met KNMV-trainer Joey Litjens, de fysieke training en coachte de rijders op het gebied van tactiek en planning van de race.

De Nederlandse rijders deden het gedurende de week steeds beter en er was zelfs een podiumplaats: Vasco van der Valk werd tweede. Barry Veneman is dan ook tevreden: “Het rijgedeelte ging erg goed. Ik weet wat ik moet doen, dit is mijn wereld. Het begeleiden van de jongens buiten de races om, het ‘vaderschap’, vroeg wat meer aandacht.”

“Je bent toch in Zuid-Afrika en je moet ze in de gaten houden. Jongens van een jaar of 12 willen ook spelen, want zij hebben andere prioriteiten dan het racen alleen. Maar ik heb absoluut geen klagen. Het was een voorrecht om met die jongens naar Zuid-Afrika te gaan.”

Veneman kan met de opgedane kennis in de opleiding tot trainer MT-3 (Motorsport Trainer 3) weer verder met de jonge motorsporttalenten. Daarbij zijn zaken zoals goede voeding, voldoende nachtrust en een goede conditie van wezenlijk belang voor de levensstijl van de sportman en succes in de motorsport. Om zichzelf verder te ontwikkelen zal Veneman zich door middel van cursussen ook op medisch gebied verder scholen.

Bovendien zal de bondscoach, samen met andere KNMV-motorsporttrainers, regelmatig aanwezig zijn bij wedstrijden in alle segmenten van de wegrace. “We kunnen langs de kant trainen, maar de prestaties moeten in de raceweekends worden geleverd.”

Bron: KNMV

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.