Succesvolle test Team Honda Europe

De generale repetitie die Team Honda Europe in Marokko heeft gehouden is uitstekend verlopen. In het noorden van Afrika werd de nieuwe Honda CRF450DakarX uitvoerig getest op betrouwbaarheid, snelheid, vering en stuureigenschappen.

Rijders Jan van Woerkum, Marco van Geel, Ronald ter Beek, Geert Mulder, Ebert Dollevoet, Juan Carlos Salvatierra (foto) en testrijdster Mirjam Pol kwamen gedurende de duizend kilometer lange test door de bergen en de woestijn amper problemen tegen en dat stemt gerust zo vlak voor de Dakar Preproloog en de verscheping richting Zuid-Amerika.

Teammanager Henk Hellegers: “We hebben ons huiswerk prima gedaan, want al snel bleek dat de basis goed was. Als het materiaal waarmee je een dergelijk belangrijke test begint direct goed is, kun je al snel naar de persoonlijke afstellingen voor de individuele rijders gaan en daar hebben we in Marokko veel tijd aan kunnen besteden. Daarnaast hebben we een uitvoerige bandentest kunnen doen waaruit bleek dat de door ons zelf aangepaste Dunlop waar we vorig jaar ook al mee reden de beste is.”

“Het was de reis van ruim 8000 kilometer dus meer dan waard. Het is nu zaak om al het materiaal dat mee moet naar Zuid Amerika te prepareren, want ook de drie service trucks, de assistentie jeeps en al het andere materiaal moet er tip top bij staan”, aldus de teammanager.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?