‘Benzineprijs niet te hoog’

Het volgende is haast niet te geloven als je onlangs getankt hebt en daarbij per ongeluk de literprijs gezien hebt, maar de prijs van benzine wordt niet kunstmatig hoog gehouden. Dat blijkt uit onderzoek dat minister Verhagen van Economische Zaken heeft laten uitvoeren, meldt de NOS. De markt werkt naar behoren, is zelfs de conclusie.

De Tweede Kamer vroeg om het onderzoek omdat de benzineprijs langzamer leek te dalen dan de olieprijs en de koers van de dollar, maar volgens de onderzoekers bewegen de prijzen wel degelijk mee. De hoge prijzen langs de snelweg komen doordat daar vooral zakelijke klanten komen. Als automobilisten alleen zouden tanken bij goedkope pompen aan andere wegen, dalen de prijzen langs de snelweg vanzelf, zeggen de onderzoekers.

Kortom, het ligt dus aan ons. Wij vinden het creatief!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.