maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Benzineprijs niet te hoog’

Het volgende is haast niet te geloven als je onlangs getankt hebt en daarbij per ongeluk de literprijs gezien hebt, maar de prijs van benzine wordt niet kunstmatig hoog gehouden. Dat blijkt uit onderzoek dat minister Verhagen van Economische Zaken heeft laten uitvoeren, meldt de NOS. De markt werkt naar behoren, is zelfs de conclusie.

De Tweede Kamer vroeg om het onderzoek omdat de benzineprijs langzamer leek te dalen dan de olieprijs en de koers van de dollar, maar volgens de onderzoekers bewegen de prijzen wel degelijk mee. De hoge prijzen langs de snelweg komen doordat daar vooral zakelijke klanten komen. Als automobilisten alleen zouden tanken bij goedkope pompen aan andere wegen, dalen de prijzen langs de snelweg vanzelf, zeggen de onderzoekers.

Kortom, het ligt dus aan ons. Wij vinden het creatief!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen