vrijdag 26 april 2024

‘Benzineprijs niet te hoog’

Het volgende is haast niet te geloven als je onlangs getankt hebt en daarbij per ongeluk de literprijs gezien hebt, maar de prijs van benzine wordt niet kunstmatig hoog gehouden. Dat blijkt uit onderzoek dat minister Verhagen van Economische Zaken heeft laten uitvoeren, meldt de NOS. De markt werkt naar behoren, is zelfs de conclusie.

De Tweede Kamer vroeg om het onderzoek omdat de benzineprijs langzamer leek te dalen dan de olieprijs en de koers van de dollar, maar volgens de onderzoekers bewegen de prijzen wel degelijk mee. De hoge prijzen langs de snelweg komen doordat daar vooral zakelijke klanten komen. Als automobilisten alleen zouden tanken bij goedkope pompen aan andere wegen, dalen de prijzen langs de snelweg vanzelf, zeggen de onderzoekers.

Kortom, het ligt dus aan ons. Wij vinden het creatief!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen