Verhoeven pakt etappezege!

 

Het ging zeer lekker, maar hij had niet verwacht dat het voldoende was voor de zege van de etappe. Frans Verhoeven kon het zelf ook niet gelijk geloven dat hij de special van Fiambalá naar Copiapó had gewonnen. In een gevarieerd landschap bleek hij uiteindelijk de snelste rijder te zijn, voor Ruben Faria en Joan Barreda Bort. De overwinning droeg Verhoeven op aan Jean-Claude Olivier, de president van Yamaha Motor France. De Fransman kwam het afgelopen weekend om bij een verkeersongeval en leidde voorheen ook het Yamaha-team in de Dakar Rally. De Nederlandse fabrieksrijder van Yamaha veroorzaakte door zijn zege geen verschuiving in het klassement, waardoor hij achtste blijft staan. Wel kwam Verhoeven dichter tegen de top-vijf (zijn doel vooraf, red.) te staan. De geboren Tilburger heeft nog twee etappes om alsnog zijn doelstelling te bereiken.
Faria, die tweede staat in de tussenstand, kwam een minuut en 38 seconden tekort om Verhoevens feestje te verstoren. Door het goede resultaat kwam de Portugees wel wat dichterbij zijn kopman Cyril Despres, die deze etappe veertiende werd. Wel blijft de Fransman dus aan de leiding in het klassement, al is zijn voorsprong nu nog vijf minuten en 39 seconden op Faria. Francisco Lopez Contardo staat derde, op dertien minuten en veertig seconden. 
Alle andere Nederlanders waren weer op hun gebruikelijke plekken te vinden. Zo was Henk Knuiman goed voor een 23ste positie, terwijl Hans-Jos Liefhebber (die gisteren een pechdag beleefde) weer als derde Nederlander over de finish kwam. Jan van Gerven, Alex van Ginkel en de jonge Robert van Pelt blijven het eveneens goed doen en kwamen alledrie bij de eerste 65 rijders binnen.
 
Uitslag etappe 12
1. Frans Verhoeven, Yamaha3:49.15
2. Ruben Faria, PRT, KTM+1.38
3. Joan Barreda Bort, ESP, Husqvarna+3.01
4. Alain Duclos, FRA, Sherco+3.17
5. Helder Rodrigues, PRT, Honda+3.35 
23. Henk Knuiman, KTM+19.20
34. Hans-Jos Liefhebber, KTM+31.22
56. Jan van Gerven, KTM+1:02.22
59. Alex van Ginkel, KTM+1:03.41
64. Robert van Pelt, Honda+1:08.34
68. Marco van Geel, KTM+1:11.40
70. Sjaak Martens, KTM+1:13.12
82. Marcel Snijders, Honda
92. Richard de Groot, Yamaha
107. Caspar Schellekens, KTM
112. Marcel Huigevoort, KTM
113. Caspar van Heertum, KTM
114. Bastiaan Nijen Twilhaar, KTM
 
Foto Maindru
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.