Verhoeven slaat terug

Frans Verhoeven heeft dinsdag van zich doen spreken in Le Dakar. De Nederlandse motorrijder eindigde in de derde etappe, van San Rafael naar San Juan in Argentinië, als tweede.  Hij moest alleen de Fransman Cyril Després voor zich dulden. Verhoeven begon getergd aan de special over 270 kilometer. De Brabander had maandag in de tweede etappe veel tijd verloren doordat zijn monteur onderdelen van zijn Sherco niet goed aan aangedraaid. ‘Een prutser’ was het, zei Verhoeven, die dinsdag zijn boosheid omzette in snelheid. ”Ik wilde aanvallen, maar niet over de limiet. Ik heb zo strak mogelijk gereden. Overal de binnenkantjes van de bochten, scherp insturen”, vertelde Verhoeven aan de finish.

Drievoudig Dakarwinnaar Després nam door zijn etappewinst de leiding in het algemeen klassement over van titelverdediger Marc Coma. De Spanjaard kwam als zevende binnen op ruim dertien minuten. Hij verloor veel tijd door de verkeerde route te nemen. In de algemene stand heeft Coma dik tien minuten achterstand op Després. Henk Knuiman heeft tijdens de derde etappe van de Dakar Rally voorzichtig aan gedaan in verband met de grote wond die hij net onder zijn elleboog heeft. Maar 24e is dan nog absoluut niet slecht. Hans-Jos Liefhebber (42e) en Daniel Willemsen (54) ontliepen elkaar wederom amper.

Foto: Frans Verhoeven

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.