maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Victor Steeman (22) overleden na crash in Portugal

De WorldSBK-organisatie heeft gisterenavond bekend gemaakt dat Victor Steeman is overleden… Onwerkelijk, maar waar. Victor kwam afgelopen zaterdag zwaar ten val tijdens de eerste WorldSSP300-race op het Portugese Portimao, waarna al snel duidelijk werd dat het zeer ernstig was vanwege zwaar hoofdletsel. Victor werd lang op de plaats van het ongeluk behandeld om vervolgens naar het ziekenhuis van Faro gevlogen te worden. Daar volgde een operatie, maar ondanks die medische ingreep bleef de situatie zeer ernstig. Op dinsdagavond kwam helaas het bericht waar iedereen in de wegracewereld al zo bang voor was…

In memoriam: Victor Steeman (2000 – 2022) – Nuchter en zichzelf

Dat Victor een bijzonder mens was, wordt bevestigd door een verklaring van de familie, gestuurd door de WorldSBK-organisatie: ‘Iets waar je als ouder van een motorcoureur altijd al bang voor was, is nu gebeurd. Onze Victor kon deze laatste race niet winnen. Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet, zijn we enorm trots om met jullie te delen dat onze held door zijn heengaan vijf andere mensen heeft kunnen redden door zijn organen te doneren. We willen iedereen bedanken voor de steun in de afgelopen dagen. We zullen onze Victor enorm gaan missen.’

Vanuit de hele wegracewereld wordt geschokt gereageerd op de dood van Steeman.

Steeman was bezig aan sterk seizoen in het WorldSSP300 en had op Portimao nog een kans op de wereldtitel. Tot het zo verschrikkelijk mis ging… Wij wensen familie, vrienden en teamleden enorm veel sterkte toe met het verlies van een hele goede coureur, maar vooral van een heel bijzonder mens. 

#AlwaysOurVictor

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen