Vierde tijd voor Michael van der Mark

Het duurt nu niet lang meer. Aan het einde van deze week vindt het eerste raceweekend plaats op het circuit van Phillip Island. En hoe kunnen we die week beter beginnen dan met een bemoedigend resultaat van Michael van der Mark. De Yamaha-rijder zette een vierde snelste tijd neer tijdens de eerste test op het Australische circuit. Het circuit waar de Nederlander denkt serieus kans te maken op het winnen van de openingsraces.

Waar het asfalt op Phillip Island vorige week nog het decor was van MotoGP-tests, begonnen de WK Superbike-coureurs er maandag met het uittesten van de laatste veranderingen. Het wisselvallige weer hield de rijders tegen om meteen goede rondetijdens neer te zetten. Het was Marco Melandri die als eerste aan de leiding ging. Net voordat het ging regenen stond Alex De Angelis bovenaan de lijst, daarna was Lorenzo Savadori de snelste. Xavi Forés sloot de dag als snelste af (1.31.412), voor Jonathan Rea (1.31.823).

Tijdens de eerste sessie reed Michael van der Mark enkel vier ronden. Hij wilde niet teveel riskeren door het slechte weer. Op een droog wordend circuit zette de Rotterdammer een 1,34-er op de klok. De snelste tijd van de Nederlander werd 1’32.440. Dit was goed voor een vierde plek in het testklassement van maandag. Waar Van der Mark in de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen duidelijk en logischerwijs eerst moest wennen aan de Yamaha, kreeg hij er later meer vertrouwen in. Na zijn goede resultaat maandag zien we een duidelijk stijgende lijn. Dit wordt een mooi seizoen!

Wat Van der Mark zelf vond van de eerste Phillip Island-test:

“Het was een moeilijke dag vandaag, omdat het nat en droog was – dus een mix van alles. Vanmorgen ben ik alleen gaan testen of alles werkte, vanmiddag ging ik naar buiten en bleef ik buiten. Ik voelde me onmiddellijk blij met de motor en was in staat om mijn rondetijden te verbeteren. Ik voelde me goed, maar kreeg een probleem met de voorband. Maar we weten wat we moeten verbeteren en na vandaag ben ik heel blij. We zullen morgen de nieuwe motor testen en dat hopelijk op een droge baan.”

 

1. X. FORÉS  1’31.412
2. J. REA     1’31.823
3. M. MELANDRI   1’32.216
4. M. VAN DER MARK 1’32.440
5. L. CAMIER  1’32.591
6. T. SYKES    1’32.663
7. A. DE ANGELIS   1’32.687
8. C. DAVIES   1’32.723
9. L. SAVADORI  1’32.837
10. A. LOWES   1’33.169

                     

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.