‘Viñales met Suzuki in de MotoGP’

Schijnbaar heeft Suzuki’s MotoGP-projectmanager Davide Brivio tijdens de Grand Prix op de Sachsenring laten ontvallen dat ze vanaf volgend jaar, tot en met het seizoen 2017, de beschikking hebben over de diensten van huidig Moto3-wereldkampioen Maverick Viñales. Alleen de laatste loodjes en een handtekening resten nog, aldus Brivio.

De 19-jarge Spanjaard komt momenteel uit in de Moto2-klasse voor Pons Racing, maar zou de middelzware klasse al na zijn debuutjaar weer verlaten en doorstromen naar de MotoGP. Nog voor hij echt succesvol is naar de koningsklasse doorschuiven is een beste prestatie, maar met drie podiums en één overwinning achter zijn naam heeft Viñales blijkbaar al voldoende indruk gemaakt. Indruk maken deed hij overigens sowieso wel door als derde in het eindklassement te eindigen in zowel zijn eerste als zijn tweede jaar in de lichtste Grand Prix-klasse. Toeval wil dat hij in het huidige Moto2-kampioenschap momenteel dezelfde plaats bezet.

Of het bij een gerucht blijft, of werkelijkheid wordt, zal de tijd moeten leren, maar het lijkt deels wel in lijn te liggen met wat Brivio al aangegeven had als zijn ideale team te zien: één jonge waaghals en een man met ervaring. Nou, met Viñales zit hij voor dat eerste meer dan goed.

Als wij meer weten, dan jullie ook. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.