Crutchlow blijft bij Ducati in 2015

Even was het maar de vraag of Crutchlow wel zou blijven of de benen nam. Als volgende in de lange rij van gedesillusioneerde coureurs die hoopten zo snel als Stoner te zijn op de Ducati, kwam Cal tot de bittere conclusie dat de Desmosedici echt een speciaal apparaat is met een handleiding die iedereen kwijt lijkt te zijn.

Al heeft de Brit, en zijn recent eveneens bijgetekende teamgenoot Andrea Dovisiozo, recentelijk wel laten zien dat onder bepaalde omstandigheden met de GP14 te rijden valt, met niet-onaardige resultaten. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat Crutchlow hoopt op het wonder wat uit handen van Gigi Dall’Igna moet komen. De wonder-engineer die Ducati verleden jaar bij Aprilia vandaan kocht is op het moment namelijk bezig de 2015 Desmosedici drastisch anders te maken. 

Crutchlow neemt nu dus de beslissing, en tekent niet voor de optie die hem toestond halverwege het huidig seizoen te beslissen te vertrekken na 2014. Overigens zal Cals vorm dit seizoen nog wel moeten blijken, want hij heeft eerder deze week een operatie aan beide polsen gehad. Hoe hij daarvan hersteld zal de tijd uitwijzen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de 2015 Ducati.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?