dinsdag 19 maart 2024

Tips van KNMV en MON

Op verschillende motorevenementen in Noord-Brabant zullen in het kader van de campagne ‘Jij toch ook!’, flyers met daarin twaalf adviezen voor het offroadrijden worden uitgedeeld aan motorrijders. Zo wordt onder meer aangeraden niet op drukke wandeltijden en zondag te rijden en om andere recreanten stapvoets te passeren.

In Nederland zoeken steeds meer mensen het buitengebied op. In Brabant zijn zo’n 2500 geregistreerde offroadrijders en dit aantal groeit nog steeds. Omdat natuurgebieden steeds kleiner worden, leidt dit soms tot ergernis en overlast en incidenteel ook tot illegaal gebruik van onverharde wegen of paden in afgesloten natuurgebieden.

De volgende organisaties zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband: KNMV, MON, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, provincie Noord-Brabant, diverse gemeenten en politie. Samen zoeken zij naar alternatieven om het offroadrijders mogelijk te maken om hun sport uit te oefenen. Maar ook zullen er controles plaats vinden in gebieden waar de druk van offroadrijders op de natuur hoog is. De genoemde overheden treden streng op tegen overtreders. Maar er is ook gekozen om meer met de rijders en de ‘klagers’ te communiceren.

Met de campagne ‘Jij toch ook!’ is gekozen voor een directe benadering van alle betrokkenen, dus ook de rijders. Genoemde organisaties zijn bij de volgende evenementen aanwezig:

  • 16 oktober ONK Motocross solo, Mill.
  • 23 oktober KTM-dag Eindhoven, Veldhoven.
  • 30 oktober Offroadrit, Handel.
  • 26 en 27 november ONK Enduro Kampioensrit Eindhoven, Veldhoven.
  • 9 t/m 11 december Indoor Supercross, Venray.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen