Vol startveld bij 6 uren van Spa

België, en dan in het bijzonder de endurance-afdeling, maakt zich op voor het hoogtepunt van het seizoen. Aanstaande zaterdag, 18 augustus, begint om 14.30 uur op Francorchamps namelijk de belangrijkste wedstrijd van het BMEC (Belgian Moto Endurance Championship) met heel veel toppers! Er zijn dubbele punten te verdelen dus ga er maar van uit dat ‘iedereen’ er is.

Al 62 teams schreven zich in, waaronder een aantal vedetten zoals het trio Grégory Fastré, Stéphane Mertens en Vick De Cooremeter bij BMW Herpigny en het trio Allard Kerkhoven, Bastien Mackels en Olivier Van Mol van 2FastConcept. Tommy Deschouwer en Eric Van Bael (Deschouwer racing) en ook Continental Racing met de nieuwe rekruut Gisbert Van Ginhoven maken kans op de zege. En dan zijn er ook nog Marc Fissette en Michel Xavier van City 2 Roues Race Styling.

Campus Francorchamps met Michaël Weynands en Gian Mertens rijden een thuiswedstrijd dus die zullen zich zoals gewoonlijk eveneens aan de kop van het veld melden. Het Team DGSport-Herock, dat terugkwam van het WK op Oschersleben met een mooie negende plaats, zal er ook zijn. Aan de zijde van Didier Van Keymeulen zien we de jonge Luca Hansen aan het werk, de nieuwe aanwinst van het team. Hansen is één van de sterspelers van het IDM en won vorig jaar de R6 Cup. In deze klasse leerden we ook Tony Covena en Koen Zeelen kennen.

Bij het lezen van al die namen is het meer dan duidelijk, de strijd wordt waarschijnlijk zeer spannend! Meer informatie is te vinden op www.bmec.be.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.