Voorbeschouwing Moto2

Na het vertrek van Marc Marquez naar de MotoGP is het verleidelijk om de 2013 Moto2-titel al in een vroegtijdig stadium toe te wijzen aan Pol Espargaró. De twee Spanjaarden waren in 2012 samen namelijk goed voor driekwart van de overwinningen en de helft van alle podiumplaatsen. Alleen Andrea Iannone en Thomas Lüthi gaven er blijk van het tempo van Marquez en Espargaró te kunnen bijbenen. Nu ook Iannone naar de MotoGP is gegaan en Luthi een zware elleboogblessure heeft opgelopen, lijkt er niemand te zijn die Espargaró van zijn eerste titel kan afhouden.

Die indruk wordt versterkt door de tijden die werden gerealiseerd tijdens de testen in Valencia en Jerez: als het droog is, staat Espargaró bijna altijd bovenaan, met meer dan twee tiende seconde verschil. Zelfs op een natte baan, vorig jaar het zwakke punt van de HP Tuenti-man, is Espargaró een stuk sneller en houdt hij nu aansluiting met de top.

Zonder Lüthi en Iannone is de kans op een volledig Spaans podium ook sterk toegenomen. Vooral Nico Terol liet de afgelopen winter een sterke indruk achter. Julian Simon begon sterk in de Moto2, waar hij in 2010 tweede werd, achter Toni Elias. Een zware crash met Kenan Sofuoglu in 2011 deed zijn carrière echter stokken en hij kwam halverwege 2012 zelfs zonder team te staan, na een moeilijke start bij Aspar. Aan Scott Redding de taak om het gevecht aan te gaan met de Spaanse armada.

In MOTOR 6 – sinds donderdag 21 maart in de winkel – vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te doen aan de GP Droomteam Competitie. Stel je eigen droomteam samen en wie weet maak jij dus kans op die Yamaha YZF-R6. Wees er wel snel bij, want voor je het weet is de inschrijftermijn voorbij. Je team moet uiterlijk woensdag 3 april om 24.00 uur aangemeld zijn via www.wacosoft.nl/motor. Groot voordeel voor komend seizoen is dat we het budget opgekrikt hebben tot maar liefst twaalf miljoen euro.

Ook dit jaar hebben we weer een mooie prijs klaarstaan voor de winnaar van de MOTOR GP Droomteam Competitie. Dit keer staat er een mooie Yamaha YZF-R6 klaar, in Valentino Rossi R46 styling-pakket. Dus de inschrijfkosten van € 5,95 per team kun je aardig terugverdienen door die supersport à € 13.699,- in de wacht te slepen. Mocht je niet de gelukkige zijn, dan hebben we nog eens 47 prijzen in ons depot liggen, klaar om uitgedeeld te worden aan de beste teammanagers van 2013.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.