Voorbeschouwing Moto3

Fans van de Moto3 zullen in 2013 hoogstwaarschijnlijk twee volksliederen heel goed leren kennen. Tijdens het voorseizoen regeerden namelijk Spaanse coureurs op Oostenrijkse Moto3-fietsen. Torenhoge favoriet na de tests is Maverick Viñales, de man die het snelst was op de droge baan.  Twee andere Spanjaarden zitten hem op de hielen. Dat Luis Salom snel zou zijn, verrast niemand. Hij krijgt daarbij ook zeker gezelschap van landgenoot Alex Rins van het Estrella Galicia-team, die net als Salom en Viñales beschikt over een fabrieks-KTM.

Buiten de top-drie is het beeld veel gemengder. De Duitser Jonas Folger blijft een bedreiging op de Kalex KTM bij het Aspar-team, terwijl ook de Italiaanse tienersensatie Romano Fenati er weer heel sterk uitziet op de FTR Honda van Team Italia. De jonge Maleisiër Zulfahmi Khairuddin blijft zich verbeteren, gesterkt door zijn eerste podium in zijn thuis-Grand Prix, de eerste ook voor een coureur uit het Aziatische land. Alex Marquez, de jongere broer van MotoGP-sensatie Marc en teamgenoot van Alex Rins, heeft ook sterk gefigureerd in de wintertests. De Moto3 kan daarnaast dit jaar een hoop verrassingen opleveren. Zo waren de Australiër Jack Miller, de Zuid-Afrikaan Brad Binder en de jonge Brit John McPhee allemaal erg snel op Valencia en Jerez.

Nederlandse inbreng in de Moto3 komt zoals gewoonlijk van RW Racing GP en Jasper Iwema. Voor het eerst heeft het team van Roelof Waninge de handen ineengeslagen met de coureur uit Hooghalen, onder de leiding van Jarno Janssen. In tegenstelling tot vorig jaar beschikt Iwema over een bewezen snelle motor en komt hij net als zijn teamgenoot, de Tsjech Jakub Kornfeil, uit op een Kalex KTM.

In MOTOR 6 – sinds donderdag 21 maart in de winkel – vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te doen aan de GP Droomteam Competitie. Stel je eigen droomteam samen en wie weet maak jij dus kans op die Yamaha YZF-R6. Wees er wel snel bij, want voor je het weet is de inschrijftermijn voorbij. Je team moet uiterlijk woensdag 3 april om 24.00 uur aangemeld zijn via www.wacosoft.nl/motor. Groot voordeel voor komend seizoen is dat we het budget opgekrikt hebben tot maar liefst twaalf miljoen euro

Ook dit jaar hebben we weer een mooie prijs klaarstaan voor de winnaar van de MOTOR GP Droomteam Competitie. Dit keer staat er een mooie Yamaha YZF-R6 klaar, in Valentino Rossi R46 styling-pakket. Dus de inschrijfkosten van € 5,95 per team kun je aardig terugverdienen door die supersport à € 13.699,- in de wacht te slepen. Mocht je niet de gelukkige zijn, dan hebben we nog eens 47 prijzen in ons depot liggen, klaar om uitgedeeld te worden aan de beste teammanagers van 2013.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.