(Voorlopig) voor het laatst racen in Assen

Foto: David Reygondeau / Good-shoot.com

Nee, schrik niet. We hebben het niet over het TT-circuit, maar over de ijsraces op de kunstijsbaan van De Bonte Wever. Met het sluiten van de ijsbaan komt een voorlopig eind aan een lange traditie. Na 45 jaar moet Nederland het gaan stellen zonder ijsraces binnen de landsgrenzen. Dit weekend dus de laatste kans om het spektakel nog eens van nabij mee te maken.

Vanavond wordt er geracet om de Roelof Thijs-bokaal. Waarna in het weekend races in het teken staan van de mondiale titel. De GP-ronden 7 (zaterdagavond) en 8 (zondagmiddag) worden verreden. De Russen zijn zo als de laatste jaren weer de snelsten. Onderling zijn ze er echter nog niet uit. Het verschil tussen de eerste vier rijders bedraagt slechts drie punten. Voor Nederland mag René Stellingwerf met een wildcard de kolen uit het vuur gaan halen.

Programma
Vrijdag 11 maart, Roelof Thijs Bokaal 2016
18.35 uur, rijderspresentatie
19.00 uur, races

Zaterdag 12 maart, Grand Prix 7
18.35 uur, rijderspresentatie
19.00 uur, races

Zondag 13 maart, Grand Prix 8
13.35 uur, rijderspresentatie
14.00 uur, races

Tekst: Gert Bos

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.