13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Tips voor een zorgeloze start van het motorseizoen

Het motorseizoen gaat van start! Motorfans uit het hele land staan weer in de startblokken om met de eerste zonnestralen de weg op te spoeden. Het weer kwakkelt, maar met de juiste voorbereiding stapt u op het moment suprême zo op de stalen ros. Hoe ervaren u ook bent: voorbereiding is alles. Bridgestone geeft enkele tips voor een goede start, waardoor u gerust de weg op gaat.

Controleer de bandenspanning

De winter heeft effect op de banden: er kan wel 1,0 bar lucht uit de banden lekken als uw motor gedurende lange tijd stil heeft gestaan. Check daarom de bandenspanning voor u een dag gaat toeren. Doe dit wanneer de banden koud zijn. Wilt u weten wat de aanbevolen bandenspanning is? Kijk dan op de website. 

Controleer het profiel van de banden

De banden kunnen natuurlijk flink gesleten zijn door alle kilometers die afgelopen zomer per motor zijn afgelegd. In de meeste Europese landen is de minimale profieldiepte 1,6 mm. Controleer daarom ook het profiel van uw banden voor vertrek.

Stem een nieuwe band af op uw rijstijl

Mocht u de minimale profieldiepte niet halen, dan is het nodig om de banden te vervangen. Pas de bandenkeuze aan op uw rijstijl. Er zijn namelijk verschillende banden voor verschillende rijstijlen. Zo bestaan er sportieve en touristisch/sportieve banden, maar ook banden voor all-roads, customs, cruisers, crosser. Voor alle mogelijkheden kijkt u online.

Controleer uw helm

Uw uitrusting is van levensbelang. Dus controleer of de helm goed past en of deze nog intact is. De gemiddelde levensduur van een helm is vijf jaar, controles worden om de drie jaar aangeraden.

Check de verzekering

Natuurlijk bent u verzekerd, maar rijdt u het aantal verwachte kilometers? Kijk na of de dekking overeenkomt met uw rijplannen. Ondanks een goede voorbereiding kan er altijd iets misgaan. De verzekering keert echter niets uit als u meer kilometers rijdt dan aangegeven.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen