donderdag 28 september 2023

Voorstelling RW Racing Team

Op het hoofdkantoor van Gamma in Leusden werd het RW Racing Team gepresenteerd. Voor het enige Nederlandse team in de wegrace-GP’s rijden Jasper Iwema (23) en de Tsjech Jakub Kornfeil (19). Beiden kunnen bogen op al enige jaren GP-ervaring. Voordat Kornfeil in de GP’s terechtkwam won hij in 2009 de Red Bull Moto GP Rookies Cup. Er wordt gereden op een Kalex-KTM. RW staat voor Roelof Waninge, de Drentse eigenaar van het team. Hij kwam ooit via Jarno Janssen met de wegracesponsoring in aanraking. Diezelfde Janssen is nu teammanager in het team van zijn vroegere sponsor.

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat op 7 april in Qatar van start gaat, heeft het team al getest in Spanje. Janssen daarover: “Ik ben redelijk tevreden over de tests. Voor beide rijders gold dat ze op nieuwe motoren zaten en voor een nieuw team reden.” Wat verwacht Janssen van zijn rijders? Janssen: “Voor Jakub hoop ik op top-8, voor Jasper top-15.” Dat betekent een stapje terug in vergelijking met 2012 toen Luis Salom goed was voor de tweede plaats in het WK en acht podiums behaalde, waaronder twee GP-zeges.

Als persoonlijke voorbereiding heeft Iwema vanaf kerstmis twee maanden in Spanje doorgebracht. Hij vulde zijn dagen met het rijden op een supermotard en een crossmotor. Iwema: “Elke dag rijden, dat was geweldig. Terug in Nederland ben ik elke dag in de sportschool geweest.” Net als vorig jaar moet de Drentse rijder vanwege zijn lage lichaamsgewicht ook dit jaar weer extra gewicht aan zijn motor bevestigen om te voldoen aan de minimale gewichtseis van man en motor.

Kornfeil is blij met zijn team: “Ik zit nu in het beste team van het wereldkampioenschap. Een KTM-blok in een Kalex-frame is de meest competitieve motor. Mijn doel is een podiumplaats te behalen.” Iwema is bescheidener: “Ik ben al lang blij dat ik deze kans heb gekregen na twee moeilijke seizoenen.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image