maandag 11 december 2023

Wadlopen met motoren – terugblik

‘Met hier en daar kans op een bui.’ Zoals zo vaak is het ook tijdens het ONK Hengelo in 2004 vooral hier en weinig daar met buien. Wat heet, na een stralende zaterdag verandert het paddock dankzij een serie aan nachtelijke wolkbreuken op zondag in een verschrikkelijke modderpoel. Van het rennerskwartier af komen heeft grote gelijkenis met wadlopen; alles wordt muur en muur vastgezogen. Zie dan maar eens je motor schoon op de grid te krijgen. Al doen rijders, monteurs en publiek nog zo hun best, zoals hier bij Stefan Gabrielse die straks echt een wedstrijd moet rijden in het Supersport 600. Het werd uiteindelijk een dag, waarbij aan de start staan net zo’n prestatie was als finishen.

De man achter het Van Veen Kreidler-succes – terugblik

Foto-info

FotograafGuus van Goethem
Jaar2004
OnderwerpONK Hengelo

Wetenswaardigheid

In het weekend van zaterdag 30 april en zondag 1 mei staat de Varsselring in Hengelo (Gelderland!) in het teken van de 54e editie van de internationale wegraces. Met een uitgebreid programma is er voor iedere liefhebber iets te beleven. Zoals in voorgaande edities hebben het IRRC Supersport en Superbike de hoofdrol. Meer informatie: www.hamove.nl.

Wadlopen met motoren - terugblik
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen