zondag 21 april 2024

Wayne Rainey keert 29 jaar na z’n verschrikkelijke ongeval terug naar Yamaha

De volgende editie van het legendarische Goodwood Festival of Speed zal bij alle motorsportliefhebbers heel wat herinneringen en emoties losmaken. Drievoudig wereldkampioen Wayne Rainey maakt zijn debuut op het festival, maar belangrijker is dat hij terugkeert op zijn Yamaha YZR500 uit 1992, bijna dertig jaar na het verschrikkelijke ongeluk dat hem vanaf de borst verlamd achterliet. Het is niet de eerste keer dat Rainey sindsdien op de motor stapte. De eerste keer deed hij dat tijdens de 2019 Sound of Engine Festival in Suzuka, toen hij werd ij begeleid door Kenny Roberts en Eddie Lawson. De YZR500 is opnieuw geconfigureerd voor Rainey.

Wayne Rainey over zijn deelname:

‘Ik ben ongelooflijk opgewonden om deze zomer niet alleen mijn eerste Goodwood Festival of Speed bij te wonen, maar ook om met mijn Yamaha YZR500 uit 1992 de beroemde heuvel op te rijden,’ zei Rainey enthousiast. ‘Het is een unieke kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Ik wil de Yamaha Motor Company bedanken voor het klaarmaken van mijn 1992 YZR500 en het aanpassen ervan. Ik bedank ook MotoAmerica voor het realiseren van het hele project en de Duke of Richmond voor het verwezenlijken van dit project. Ik kan niet wachten om de fans te ontmoeten die van over de hele wereld komen naar het Goodwood Festival of Speed’.

Lin Jarvis over Rainey’s deelname:

‘Het Goodwood Festival of Speed is een ongelooflijk evenement en een showcase voor legendes van de motorsport op zowel twee als vier wielen,’ zei Lin Jarvis. ‘Wayne is een echte motorsportlegende die drie 500cc-wereldtitels won met Yamaha voordat de crash en de gevolgen daarvan een einde maakten aan zijn carrière. De gedachte dat Wayne gaat rijden op de legendarische 1992 YZR500-fabriekmotorfiets waarmee hij zijn laatste kampioenschap won, is iets ongelofelijks. Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik weet dat het veel voor Wayne zal betekenen, en het zal iets heel speciaals zijn voor alle fans op Goodwood en over de hele wereld. We zijn er trots op dat we Wayne kunnen steunen om zijn droom waar te maken.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen