Weer een Superpole voor Sykes

Was het in de kwalificatie trainingen Jonathan Rea die de lijst aanvoerde, tijdens Superpole 1 was het Jules Cluzel die de snelste tijd neerzette. Bij de start van Superpole 2 was er na een paar minuten al een rode vlag, regen zorgde ervoor dat Sp2 even werd onderbroken. Na de onderbreking waren de regenregels van toepassing en werd het een enkele sessie van twintig minuten zonder knockouts. 
 
In de verraderlijke en gladde omstandigheden stonden de rijders voor de moeilijke keuze of wel al dan niet meteen hun kwalificatie band te gebruiken of te wachten en het risico lopen dat het weer zou gaan regenen. Toen er nog tien minuten op de klok stonden brak de zon door, Tom Sykes was degene die meteen zijn voordeel deed met de verbeterde omstandigheden. De Kawasaki-rijder zetten een tijd neer van 1 minuut 41,360, waarmee hij het ronde record van vorig jaar verbrak. Met maar een verschil van 0,001 seconden pakte Eugene Laverty de tweede tijd.  
 
De eerste startrij werd compleet gemaakt door Pata Honda-coureur Jonathan Rea. Marco Melandri start morgen vanaf de vierde plek op de grid en Sylvain Guintoli neemt de vijfde plek in beslag, gevolgd door Loris Baz.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.