Wéér Slager

De wedstrijden voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup hebben dit jaar zeker aan spanning gewonnen. Vorig jaar domineerde Bo Bendsneijder deze opstapklasse maar dat is in 2013 veranderd. De onderlinge verschillen zijn minimaal, wat zeker het wedstrijdbeeld heeft verbeterd. Toch was het weer Karlo Slager die de derde wedstrijd voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup op zijn naam wist te schrijven.

Op het Circuitpark Berghem was de 17-jarige coureur net iets te sterk voor de concurrentie. Toch kreeg Slager de zege zeker niet cadeau. In de eerste race nam de coureur uit Staphorst direct na de start het heft in handen met in zijn kielzog Frank Nieman, Maurice Karsijns, Dave van Kats en Jeremy Hofstra. Gedurende de race streed dit vijftal een verbeten strijd uit voor de ereplaatsen. Door een val van Nieman, die op de tweede plaats reed, kon Slager een klein gaatje slaan voor Karsijns en Kats die respectievelijk als tweede en derde werden afgevlagd.

Karlo Slager: “Geweldig dat ik hier vandaag weer als eerste ben geëindigd. De onderlinge verschillen zijn echt minimaal. Mijn plan was om direct na de start een klein gaatje te slaan, maar dat ging niet door. Ik heb alles moeten geven om de concurrentie achter mij te houden. Door de val van Frank Nieman kreeg ik gelukkig iets meer ruimte. Daarna heb ik een paar ronden flink gepusht om een voorsprong op te bouwen. Door mijn deelname in de Moriwaki Cup moet ik dit seizoen een paar wedstrijden verstek laten gaan. Ik heb dus de punten hard nodig als ik kampioen wil worden. Maar het mooiste is wel dat dit jaar de competitie veel sterker is dan vorig jaar. Ook het deelnemersveld is groter en dat maakt het er alleen maar mooier op. Voor mij is de volgende wedstrijd, die verreden wordt op het Belgische circuit van Francorchamps, van groot belang. Daar rijden we vier wedstrijden en daar moet ik mijn slag kunnen slaan.`

De tweede race werd wederom een prooi voor Slager die wederom Karsijns en Jeremy Hofstra voor wist te blijven. Voor Maurice Karsijns loopt het seizoen tot nu toe goed. De 16-jarige coureur uit Leek, die vorig jaar de achtste plaats behaalde in de GAMMA-Yamaha R125 Cup eindklassement, bezet achter Slager de tweede plaats in de tussenstand. “Het was jammer dat Frank Nieman in de eerste race voor mij onderuit ging. Hierdoor moest ik door het gras om hem te kunnen ontwijken. Daardoor kon Frank van ons weglopen. Maar tot op heden ben ik meer dan dik tevreden. Het gaat dit jaar beter dan ik had durven te hopen. Ik heb in de wintermaanden keihard getraind aan mijn fysieke conditie en dat werpt nu zijn vruchten af.”

Voor Jeremy Hofstra (in de eerste race vierde) was het zijn eerste podium uit zijn carrière. De 16-jarige coureur uit Oosterwolde was hier uiteraard ontzettend blij mee. “Vorig jaar was ik lange tijd uitgeschakeld vanwege een blessure. In de eerste twee verreden races van dit seizoen kon ik moeilijk in mijn ritme komen. Maar vandaag ging alles naar wens en heb ik mee kunnen strijden voor de podiumplaatsen. Ik hoop dat ik deze trend kan voortzetten. Het circuit van Berghem is een snel circuit en dat ligt mij wel. Het enige probleem vandaag waren de achterblijvers die soms behoorlijk in de weg reden. Daardoor verloor ik in de eerste race de aansluiting met de kopgroep. De laatste weken heb ik veel met een 600cc motorfiets gereden. Die heeft meer snelheid en dat ik even nodig. Het rijden met de Yamaha R125 ging mij vandaag een stuk gemakkelijker.”

Grootse pechvogel in Berghem was ongetwijfeld Frank Nieman. De 15-jarige rijder uit Staphorst kwam in de trainingen ongelukkig ten val waarbij hij zijn pols blesseerde. “We krijgen de vering van de Yamaha niet naar wens. Zowel in de training als in de eerste race schoof de motorfiets plotseling van achteren weg. Gelukkig kon ik de wedstrijd voortzetten en finishte ik als veertiende. In de tweede race kon ik door de pijn in mijn pols niet echt meekomen. Desondanks pakte ik toch nog de vijfde plaats. Dat voelde voor mij bijna als een overwinning. Dit soort dingen hoort ook bij de sport en ik zal proberen om keihard terug te komen in de komende wedstrijden. Ze zijn nog niet van mij af!”

De volgende wedstrijd voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup wordt verreden op 11en 12 mei op het Belgische circuit van Francorchamps.

Uitslagen Race 3 – GAMMA-Yamaha R125 Cup Berghem:
Race 1
1. Karlo Slager
2. Maurice Karsijns
3. Dave van Kats
4. Jeremy Hofstra
5. Tycho Wedman

Race 2
1. Karlo Slager
2. Maurice Karsijns
3. Jeremy Hofstra
4. Mike Slings
5. Frank Nieman

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?