vrijdag 19 april 2024

IJzerfrontroute Ieper

De 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) is pas volgend jaar, maar in en rond het Belgische Ieper wordt nu al volop ingespeeld op alle plechtigheden die de komende tijd staan te gebeuren. Toerisme Vlaanderen heeft alvast een aantal prachtige motorroutes uitgestippeld rond de belangrijkste thema's van ‘Den Grooten Oorlog’.

In deze serie verscheen vorige maand een handig boekwerk rond het gebied tussen Nieuwpoort, Diksmuide en Koekelare en de onderwaterzetting van het gebied aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Ook de Duitse patstelling aan de andere kant van het front komt in deze handige routegids uitvoerig aan bod. Belgische, Duitse en Commonwealth-begraafplaatsen wijzen je – als stille getuigen – op de gigantische verliezen tijdens de vier oorlogsjaren van deze gruwelijke loopgravenoorlog.

Het boek over de 74 km lange route met vertrekpunt aan het Albert 1-monument in Nieuwpoort is te bestellen via www.westtoer.be en kost echt maar 6 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen