IJzerfrontroute Ieper

De 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) is pas volgend jaar, maar in en rond het Belgische Ieper wordt nu al volop ingespeeld op alle plechtigheden die de komende tijd staan te gebeuren. Toerisme Vlaanderen heeft alvast een aantal prachtige motorroutes uitgestippeld rond de belangrijkste thema's van ‘Den Grooten Oorlog’.

In deze serie verscheen vorige maand een handig boekwerk rond het gebied tussen Nieuwpoort, Diksmuide en Koekelare en de onderwaterzetting van het gebied aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Ook de Duitse patstelling aan de andere kant van het front komt in deze handige routegids uitvoerig aan bod. Belgische, Duitse en Commonwealth-begraafplaatsen wijzen je – als stille getuigen – op de gigantische verliezen tijdens de vier oorlogsjaren van deze gruwelijke loopgravenoorlog.

Het boek over de 74 km lange route met vertrekpunt aan het Albert 1-monument in Nieuwpoort is te bestellen via www.westtoer.be en kost echt maar 6 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.