zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wegracetalent gezocht

Op woensdag 17 en 24 oktober 2012 worden twee KNMV opstapdagen georganiseerd op het Junior TT Track te Assen om de Moriwaki MD250H zelf aan de tand te voelen!

Sinds twee jaar organiseert Ten Kate Racing Products, in samenwerking met het CRT en de KNMV, de Honda Moriwaki GP3 Junior Cup. Deze cup dient als opleidingsklasse voor het opleiden en klaarstomen van nieuw wegracetalent voor het internationale platform. De GP3 Junior cup organisatie heeft hierbij gekozen voor een opzet waarbij een gelijkwaardige competitie en brede ontwikkeling van rijders en begeleiders centraal staat.

Om alle rijders dezelfde kansen te bieden worden de motoren onderhouden door de organisatie, en wisselende coureurs iedere twee races van motorfiets. Iedereen gebruikt dus gelijkwaardig materiaal. Deze formule resulteert in een uiterst competitieve klasse met veel close racing. Om de deelnemers op een breed vlak te ontwikkelen worden gedurende het seizoen diverse workshops gegeven op het gebied van techniek, mediatraining, en fysieke trainingen.

De afgelopen jaren zijn diverse talenten doorgebroken naar het internationale platform. Een goed voorbeeld is Livio Loi, die in de Grand Prix Red Bull Rookie cup in zijn eerste jaar diverse podium finishes wist te noteren en zelfs een race won.

Mede door financiële ondersteuning van diverse bedrijven is het inschrijfgeld voor de Honda Moriwaki GP3 Junior Cup vastgesteld op €6000,- ex BTW. Dit bedrag dekt de kosten voor de motor, het onderhoud, de banden, de brandstof en het transport. Bijkomende kosten zijn de inschrijfgelden voor 15 evenementen en de kosten van mogelijke schades.

Voor meer informatie kijk je op www.gp3juniorcup.nl. Inschrijven kan via http://www.knmv.nl/sport/wegrace/nieuws/knmv-wegrace-opstapdagen-2012.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen