West geschorst wegens doping

De Australische Moto2-coureur Anthony West is tijdens de Grote Prijs van Frankrijk, op 20 mei op het circuit van Le Mans, betrapt op het gebruik van een verboden middel. Dat heeft de internationale motorsportfederatie FIM bekendgemaakt.

Het gaat om het middel methylhexaneamine. West eindigde in Le Mans in de Moto2-klasse als zevende, maar wordt door de FIM geschrapt uit de uitslag en krijgt een schorsing van een maand opgelegd en mist daardoor Valencia.

De Australiër kan nog in beroep gaan tegen de straf en zal dat ook wel doen want de discussie over methylhexaneamine wordt al jaren gevoerd. Volgens sommigen neemt de alertheid toe en de vermoeidheid af. Volgens sommigen echter helemaal niet… Later vast en zeker meer!

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.