zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

West geschorst wegens doping

De Australische Moto2-coureur Anthony West is tijdens de Grote Prijs van Frankrijk, op 20 mei op het circuit van Le Mans, betrapt op het gebruik van een verboden middel. Dat heeft de internationale motorsportfederatie FIM bekendgemaakt.

Het gaat om het middel methylhexaneamine. West eindigde in Le Mans in de Moto2-klasse als zevende, maar wordt door de FIM geschrapt uit de uitslag en krijgt een schorsing van een maand opgelegd en mist daardoor Valencia.

De Australiër kan nog in beroep gaan tegen de straf en zal dat ook wel doen want de discussie over methylhexaneamine wordt al jaren gevoerd. Volgens sommigen neemt de alertheid toe en de vermoeidheid af. Volgens sommigen echter helemaal niet… Later vast en zeker meer!

Foto: 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelWeer een Brutale
Volgend artikelCan-Am Offroad Dagen 2012

Gerelateerde artikelen