Weer een Brutale

MV Agusta heeft de Brutale-smaak te pakken want het Italiaanse merk komt nu ook met een 800-variant. De basis bestaat uit een opgeboord 675 driecilinderblok waarbij de slag is vergroot van 45.9 naar 54.3 mm bij een gelijkblijvende boring van 79 mm. Voor de goede orde, ook in dit blok draait de krukas in tegengestelde richting. Daarnaast zien we dat het MVICS is meegekomen. Dankzij dit systeem werken onder andere het ride-by-wire-systeem, de rijdersmodus en het instelbare tractioncontrol nauw samen om je het als coureur zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het maximale vermogen bedraagt een niet misselijke 125 pk bij 11600 toeren per minuut terwijl het maximale koppel 81 Nm is bij 8600 toeren. Meer dan genoeg met een drooggewicht van 167 kilo. Dankzij de nieuwe, volledig instelbare upside down-voorvork van Marzocchi moet de vering een serieuze stap voorwaarts gemaakt hebben aldus het persbericht. De nieuwe 800 wordt leverbaar in metalic rood/zilver, wit/rood, grijs/parelmoerwit en wit/parelblauw. Prijzen volgen later.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?