13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Weer een Brutale

MV Agusta heeft de Brutale-smaak te pakken want het Italiaanse merk komt nu ook met een 800-variant. De basis bestaat uit een opgeboord 675 driecilinderblok waarbij de slag is vergroot van 45.9 naar 54.3 mm bij een gelijkblijvende boring van 79 mm. Voor de goede orde, ook in dit blok draait de krukas in tegengestelde richting. Daarnaast zien we dat het MVICS is meegekomen. Dankzij dit systeem werken onder andere het ride-by-wire-systeem, de rijdersmodus en het instelbare tractioncontrol nauw samen om je het als coureur zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het maximale vermogen bedraagt een niet misselijke 125 pk bij 11600 toeren per minuut terwijl het maximale koppel 81 Nm is bij 8600 toeren. Meer dan genoeg met een drooggewicht van 167 kilo. Dankzij de nieuwe, volledig instelbare upside down-voorvork van Marzocchi moet de vering een serieuze stap voorwaarts gemaakt hebben aldus het persbericht. De nieuwe 800 wordt leverbaar in metalic rood/zilver, wit/rood, grijs/parelmoerwit en wit/parelblauw. Prijzen volgen later.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen