Wijziging startopstelling WSBK

De startopstelling voor de races in het WK Superbike gaat veranderen. Tot nu toe was het de Superpole die de startgrid voor beide races bepaalde. Komend seizoen niet meer. Voor opstelling van de eerste race wordt de uitslag van de Superpole nog gebruikt, daarna is de race-uitslag leidend. En daar is een behoorlijk opvallende constructie voor gekozen.

De top drie van de eerste race stellen zich in de tweede race op de derde rij op. Daarbij wordt de volgorde omgekeerd. De winnaar start dus vanaf de negende plek, de derde man vanaf de zevende. Wie als vierde, vijfde en zesde finishte mag vanaf de eerste rij starten. De zevende, achtste en negende starten vanaf de tweede rij. Hiermee wordt een soort correctie toegepast waardoor de snelle en minder snelle coureurs door elkaar worden gemixt. Daarnaast mag de baan niet meer worden verkend door scooters. Lopend of met de fiets mag wel.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.