Zwarte piet is een motorrijder

Wat als een statement voor zwarte piet begon, groeide uit tot een actie voor het goede doel. In Venlo werd Sinterklaas op een aparte manier gevierd. Dertig zwarte pieten op motoren bezorgden de kinderen een leuke sinterklaas. Kinderen die anders geen sinterklaas konden vieren. Dat soort acties kunnen wij wel waarderen. 

“Na het aanmaken van een pagina op Facebook hadden we al snel dertig motorrijders die Zwarte Piet wilden zijn. Daar wilden we wel iets moois aan koppelen”, aldus de initiatiefnemers. Samen met stichting ‘Een Klein Gebaar’ organiseerden zij een motorrit voor de kinderen uit armere gezinnen. Na het succes zijn ze van plan dit vaker te gaan doen. “We staan aan het begin van een traditie.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.