Wilde roddels over Van der Mark

Als je de Acht uren van Suzuka voor de tweede keer wint, vier WK Supersport-races op je naam schrijft en dik aan de leiding staat in de tussenstand ben je hot in de wegracewereld. In de internationale wegracewereld. Vraag het Michael van der Mark. Zo kwam gisteren ineens Günther Wiesinger van het Duitse Speedweek.com met het opvallende bericht dat Van der Mark op de lijst van het NGM Mobile Forward Racing Team zou staan. MotoGP dus! NGM-teameigenaar Giovanni Cuzari liet aan Speedweek verder weten ook met Alvaro Bautista, Alex de Angelis en Danilo Petrucci te onderhandelen. Eerder deze week legde Cuzari al Stefan Bradl vast.

Ook in Engeland is de Rotterdammer hét gesprek, al komt Motor Cycle News (MCN) in de papierenversie met het nieuws dat de Nederlander dicht bij een contractverlenging zit met Pata Honda. Uiteraard gaat het dan om een plaats in het WK Superbike-team, want nog een jaar WK Supersport is uitgesloten voor Van der Mark. 

Maar hoe zit het nu met al die verhalen? MOTOR.nl belde met Van der Mark en die liet het volgende weten: “Het is inderdaad echt een bijzondere periode aan het worden. De titelstrijd in het WK Supersport, Suzuka en nu dit. Maar wat ik er op moet zeggen? Ik heb nog nergens getekend, wat andere websites en motorbladen soms ook doen willen geloven. Het enige dat momenteel zeker is, is dat ik in 2015 geen WK Supersport rij, maar dat is eigenlijk geen nieuws want dat heb ik al eerder laten weten. Ik snap overigens heel goed dat iedereen met 2015 bezig is, maar ik richt mij eerst op dit seizoen. De situatie waar ik nu in zit is namelijk zo uniek.”

Maar toch, het moet Van der Mark goed doen dat iedereen over hem praat. “Zeker weten. Het is best vreemd om je naam overal te zien opduiken. Ik laat mij echter niet gek maken en richt mij voorlopig op Jerez. Dat kan namelijk een bijzonder weekend worden.” De Pata Honda-coureur doelt daarmee op het feit dat hij wereldkampioen is, als hij met 51 punten voorsprong op Jules Cluzel vertrekt vanuit Zuid-Spanje. Door het wegvallen van Zuid-Afrika staan er met Jerez, Magny-Cours en de nachtrace op Losail namelijk nog maar drie wedstrijden op het programma. 

Hoewel… Doordat Welkom na de Moscow Raceway al de tweede wedstrijd is die dit seizoen niet doorgaat, wil Dorna proberen een vervangende wedstrijd regelen. Brno is een vaak gehoorde mogelijkheid, maar het is de vraag of het Tsjechische circuit – of welke andere baan dan ook – binnen twee en een halve maand een SBK-evenement kan opzetten. Daarnaast is er het feit dat Karel Abraham Senior, vader van de MotoGP-racer Karel Abraham Junior, nog altijd geen vriend is met Dorna. En laat nu uitgerekend Senior eigenaar zijn van Automotodrom Brno… Valencia zou een andere optie zijn.

Van der Mark: “Ja, dat maakt het allemaal nog bijzonderder. Het is wel vreemd dat we halverwege nog niet weten hoeveel wedstrijden we nog te gaan hebben. Aan de andere kant, we hebben laten zien op elk circuit snel te zijn. En ik hou van racen!” 

Toch moet Van der Mark nog even geduld hebben, want vandaag over precies een maand is het pas racedag op Jerez. Het aftellen is hiermee wel officieel begonnen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?