Willemsen: ‘Nog één keer knallen!’

‘Nog één titel, dan stop ik’, zo vertelde Daniël Willemsen ons eind vorig jaar. Duidelijk dus, dat het eind van de carriére van de tigvoudig wereldkampioen motorcross in zicht is. Gisteravond verstuurde Willemsen een persbericht dat zijn seizoen is afgelopen vanwege een afgescheurde kruisband in zijn linkerknie, opgelopen tijdens de GP van Estland. Naast de afgescheurde kruisband is ook de meniscus beschadigd. Slecht nieuws dus, en een operatie is aanstaande. 

Over een volgend seizoen en dat ene nog te behalen wereldkampioenschap werd in het persbericht met geen woord gerept. Tijd dus voor een belletje:

Daniël, hoe ziet je toekomst er nu uit?
Het is duidelijk dat ik nog één keer moet herstellen. Ik word 10 september al geopereerd. Dat wilde ik zo vroeg mogelijk zodat ik gauw kan beginnen met het herstel, en me kan voorbereiden op het volgende seizoen. Het is nu m’n streven om nog één keer fit te worden en daarom kan de herstelprocedure niet vroeg genoeg beginnen. Natuurlijk is een en ander afhankelijk van onder andere het herstelproces, maar ik wil nog één keer knallen!

Op dat antwoord hoopten we. En wie zit er volgend jaar in je bak?
Ik heb geen enkele reden om van bakkenist te wisselen. Robbie Bax doet het echt hartstikke goed en de tegenslagen die we dit seizoen hebben gehad zijn zeker niet aan hem te wijten. Het zit ‘m in mijn blessureleed en andere pech die we hebben gehad.

Kortom: Willemsen is nog net zo gretig zoals we ‘m al jaren kennen en weet voorlopig nog niet van ophouden. En die allerlaatste wereldtitel? Die gaat er vast komen…

Foto: archiefbeeld Dakar

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.