Wordt Nancy van de Ven nu wel wereldkampioene?

Hup Nancy van de Ven

Wat was ze er in 2017 ver-schrik-ke-lijk dichtbij. Sterker nog, iedereen dacht dat ze er in de Franse modder van Villars sous Ecot al was. Tot ze heuvelop vast kwam te zitten… Iedereen die de beelden gezien heeft, kan ze waarschijnlijk zo voor zich halen. De wanhoop en de teleurstelling bij Nancy van de Ven was zo groot dat het iedereen aangreep. Zelfs haar tegenstandsters. Uiteindelijk kwam ze slechts twee punten te kort op de wereldtitel…

Nu, een paar jaar ouder, krijgt ze opnieuw een kans tijdens de Italiaanse MXGP van Trentino. ‘Als ik nu die wereldtitel pak, kan ik de rest van mijn carrière veel vrijer rijden… Wat zou dat lekker zijn’, stond onlangs te lezen in een interview met Nancy in de PZC

Maar net als in 2017 zijn de verschillen waanzinnig klein. Nancy gaat aan kop met 166 punten. Concurrente Duncan volgt met 162 punten, Papenmeier met 160 stuks en Fontanesi heeft er 156. Kortom, het gaat een heel spannend weekeinde worden.

Hup Roan van de Moosdijk

Ook Roan van de Moosdijk komt – net als de rest van de MXGP en MX2 – aankomend weekeinde in het Italiaanse Arco di Trento in actie. Roan pakte zondag in de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap in Lommel zijn allereerste manchezege in de MX2-klasse. Van de Moosdijk reed op het loodzware zandcircuit een strakke tweede manche en wist die winnend af te sluiten. Vanwege harde onderarmen moest hij het tempo in de eerste manche iets laten zakken, waardoor hij zesde werd. Voldoende om in de daguitslag op een mooie tweede plaats te eindigen. Of hij dat dit weekeinde kan herhalen? Het zou prachtig zijn, zeker omdat het circuit van Arco di Trento totaal anders is als het zand van Lommel, zoals je in onderstaande film goed kunt zien. Wat een duel was dat tussen Antonio Cairoli en Tim Gajser! 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?