vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

WorldSBK Assen 2022: Nagenieten met deze elf waanzinnige foto’s

1.

Hét moment van het WorldSBK Assen 2022 wanneer Toprak Razgatlıoğlu en Jonathan Rea elkaar ‘tegenkomen’ in Race 2. Het meest bizarre aan deze foto is echter dat Alvaro Bautista op één of andere manier de crashchaos voor hem weet te ontwijken. Iets waar Rea hem later op de avond nog speciaal voor bedankt en dat snappen wij volledig bij het zien van deze foto…

Foto: WorldSBK/Rene Vos

2.

Eerst al die botsing met een Kawasaki en dan ook nog teruggebracht worden op een Kawasaki… Het werd een bijzondere zondagmiddag voor Toprak.

Foto: 2Snap

3.

100 WorldSBK-zeges is al een bizar aantal, maar als je dat aantal haalt in samenwerking met één fabrikant is het haast onwerkelijk. Rea en Kawasaki flikten het en daar hoort natuurlijk een oer-Hollandse slagroomtaart bij. Allememaggies!

Foto: 2Snap

4.

Nee, dit is geen photoshop. Het is wel de Yamaha van Kohta Nozane, die bij de start van de laatste WorldSBK-race hard onderuit ging in de Haarbocht. Hij hield er helaas een fractuur van z’n rechter 5e middenvoetsbeentje aan over… Beterschap Kohta!

Foto: 2Snap

5.

‘Ik ben echt erg tevreden over dit weekend. We begonnen zonder verwachtingen, we wilden gewoon meters maken. Ik denk dat ik nog nooit zo blij geweest ben met een 13e en een achtste plaats.’ Aan het woord is natuurlijk onze WorldSBK-held Michael van der Mark. Achtste terwijl je aan het herstellen bent van een beenbreuk. Bizar! Iets dat ook de fitte Scott Redding, teamgenoot van Michael, moet denken als hij naar deze foto kijkt.

Foto: BMW

6.

Dit is natuurlijk het handelsmerk van Toprak, maar Jonathan Rea weet precies hoe je het spel moet spelen in de titelstrijd en dus laat hij even zien dat hij ook probleemloos op z’n voorwiel kan rijden. Want ja, de psychologische strijd stopt nooit.

Foto: Kawasaki

7.

Het blijft fantastisch om te zien, die vlammenshow van BMW (en Loris Baz in dit geval).

Foto: BMW

8.

Kijk ‘m daar eens staan te glunderen! En terecht, want Glenn van Straalen pakte op de EAB Racing Team Yamaha z’n eerste podium in het WK Supersport. En dan te bedenken dat hij bijna gewonnen had… Glenn: ‘De eerste race was grandioos. Het is geweldig om tijdens je thuisrace aan de leiding te rijden. Ik kon mijn tempo blijven rijden, maar door een rode vlag situatie werd ik op 0.081 van een seconde tweede. Zondag had ik helaas een gigantische highside in de warm-up door een olielekkage. Ik had alle vertrouwen voor race twee maar helaas een crash bij de start, zorgde voor een vroegtijdig eind. Dat is niet hoe je het weekend wil afsluiten, maar laten we vooruitkijken, volgende keer gaan we er weer voor!”

Foto: EAB Racing Team

9.

Pole position met een baanrecord, winst in Race 1, de snelste ronde in Race 1, winst in Race 2 en de snelste ronde in Race 2. Ja, dan heb je het over het WK Supersport domineren voor gevorderden, met in de hoofdrol Dominique Aegerter en Ten Kate Racing Yamaha!

Foto: 2Snap

10.

Winnen met 0,038 seconde voorsprong, dan telt elk detail en dat is precies de reden waarom Victor Steeman hier tijdens de eerste WK Supersport 300-race zich zo klein als mogelijk maakt.

Foto: 2Snap

11.

Het kan echter nog spannender, want in Race 2 van het WK Supersport 300 was het verschil slechts 0,002 seconde tussen de eerste en tweede plaats. Nooit eerder was het verschil zo klein in de geschiedenis van het WorldSBK! De Franse rijder Hugo De Cancellis won, Alvaro Diaz dus heel, heel nét niet.

Foto: WorldSBK

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen