dinsdag 23 juli 2024

WK WorldSSP300 verdwijnt in 2026

In 2026 staan er grote veranderingen te gebeuren in de Superbike-paddock. Het WorldSSP300-kampioenschap zal tot een einde komen en wordt vervangen door een nieuwe instapklasse. De precieze benaming hiervan is nog niet bekend.

WorldSSP300 werd geïntroduceerd in 2017 en wordt gezien als een ‘platform dat zijn missie heeft vervuld om een duurzaam en betaalbaar platform te bieden voor opkomende talenten om deel te nemen aan het wereldkampioenschap’. De nieuwe klasse wil voortbouwen op dit succes, terwijl de ‘sportieve en commerciële relevantie van de instapklasse’ worden verbeterd.

De verandering wordt gerechtvaardigd door verschillende factoren. Ten eerste zal er een verkleining zijn van het prestatieniveau met het WorldSSP-wereldkampioenschap ‘om de doorgroeimogelijkheden voor rijders naar de grotere klassen te versoepelen’. Daarnaast is het erop gericht ‘om meer interesse te wekken bij fabrikanten door hen de mogelijkheid te bieden om materiaal te tonen dat aansluit bij een groeiend marktsegment’.

De nieuwe categorie zal motorfietsen met sterkere, middenklasse motoren omvatten. De details van het reglement zullen in de komende maanden worden vastgesteld door de SBK Commissie.

Dus zal het seizoen 2025 het laatste zijn voor WorldSSP300, waardoor fabrikanten en teams de tijd krijgen om zich voor te bereiden op de aankomende instapklasse.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen