Yamaha stopt met World SBK

Ondanks dat de rijders Marco Melandri en Eugene Laverty op dit moment derde en vierde in het kampioenschap staan van het World Superbike, heeft Yamaha Motor Europe deze schokkende beslissing genomen. Na dit seizoen zal er geen officieel World Superbiketeam meer zijn.

Yamaha Motor Europe heeft naar aanleiding van een strategisch onderzoek van alle marketing activiteiten dit besluit genomen. De tijd en de financiële middelen die Yamaha in de motorsport stopt, kan na het seizoen worden gebruikt voor klantgerichte activiteiten.

Het Japanse merk bedankt de teamleden en rijders uit het heden en verleden voor hun toewijding, steun en passie. Ook bedankt Yamaha haar partners, leveranciers en Infront Motorsports, de organisatoren van het World Superbike. Melandri en Laverty zullen tot het einde van het seizoen volledige steun krijgen.

Foto: 2snap
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.