vrijdag 1 december 2023

Yamaha stopt met World SBK

Ondanks dat de rijders Marco Melandri en Eugene Laverty op dit moment derde en vierde in het kampioenschap staan van het World Superbike, heeft Yamaha Motor Europe deze schokkende beslissing genomen. Na dit seizoen zal er geen officieel World Superbiketeam meer zijn.

Yamaha Motor Europe heeft naar aanleiding van een strategisch onderzoek van alle marketing activiteiten dit besluit genomen. De tijd en de financiële middelen die Yamaha in de motorsport stopt, kan na het seizoen worden gebruikt voor klantgerichte activiteiten.

Het Japanse merk bedankt de teamleden en rijders uit het heden en verleden voor hun toewijding, steun en passie. Ook bedankt Yamaha haar partners, leveranciers en Infront Motorsports, de organisatoren van het World Superbike. Melandri en Laverty zullen tot het einde van het seizoen volledige steun krijgen.

Foto: 2snap
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image