Yamaha weigert Ducati-test Lorenzo

Na het huidige MotoGP-seizoen staan er zoals gewoonlijk allerlei tests gepland. Ook is het gebruikelijk dat coureurs die een overstap maken, gaan testen met het team waarvoor zij het volgende seizoen gaan rijden. Dit lijkt voor Jorge Lorenzo en het testen op een Ducati niet helemaal op te gaan. Yamaha houdt dit tegen, zo schrijft het Italiaanse sportmedium Gazzetta dello Sport.

Lorenzo zou na de laatste race op de kalender voor het eerst op een Ducati testen op het circuit van Jerez. Daarna zou eind november een tweede test gepland staan. Maar Yamaha geeft Lorenzo hier geen ‘vrij’ voor. De Mallorcaan staat nog tot 31 december onder contract bij Yamaha. De eerst volgende testmogelijkheid zou daarna pas eind januari zijn.

De teammanager van Ducati’s fabrieksteam, Davide Tardozzi, vertelt over de houding van Yamaha. “We hebben alles geprobeerd om de situatie op te lossen, maar we lopen tegen een muur aan.” Ook geeft hij aan dat Ducati Andrea Iannone wél vrijgeeft voor het testen met Suzuki.”We vinden dat dit gewoon is in een sportieve omgeving.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.