woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MotoGP-circuit Sepang krijgt update

Het Sepang International Circuit heeft een aardige update gekregen. Het circuit is op verschillende punten verbeterd. De focus lag op het sneller en soepeler maken van het circuit. Daarnaast kreeg de grip en de waterafvoer aandacht. Het circuit heeft een nieuwe laag asfalt en aan de binnenkant van bochten zijn verhogingen aangebracht. Daarnaast is op sommige punten de plekken naast de baan verbeterd, waarop coureurs soms moeten uitwijken als ze bijvoorbeeld wijd gaan. Er is geprobeerd om de inhaalmogelijkheid in de laatste bocht te verbeteren door aan de binnenkant van de bocht een verhoging aan te brengen. Dit is goed voor de waterafvoer en de lijnen die coureurs kunnen rijden.Deze laatste bocht kan nu op verschillende manieren worden genomen, met vergelijkbare rondetijden. Goed voor de spanning dus. Maar die is eigenlijk vaak al aanwezig op het circuit van Maleisië. Dit omdat het één van de laatste en dus beslissende rondes op de kalender is. Aan het einde van deze maand verplaatst het MotoGP-circus zich naar het vernieuwde Sepang Circuit, maar eerst natuurlijk nog Motegi en Philip Island.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen