MotoGP-circuit Sepang krijgt update

Het Sepang International Circuit heeft een aardige update gekregen. Het circuit is op verschillende punten verbeterd. De focus lag op het sneller en soepeler maken van het circuit. Daarnaast kreeg de grip en de waterafvoer aandacht. Het circuit heeft een nieuwe laag asfalt en aan de binnenkant van bochten zijn verhogingen aangebracht. Daarnaast is op sommige punten de plekken naast de baan verbeterd, waarop coureurs soms moeten uitwijken als ze bijvoorbeeld wijd gaan. Er is geprobeerd om de inhaalmogelijkheid in de laatste bocht te verbeteren door aan de binnenkant van de bocht een verhoging aan te brengen. Dit is goed voor de waterafvoer en de lijnen die coureurs kunnen rijden.Deze laatste bocht kan nu op verschillende manieren worden genomen, met vergelijkbare rondetijden. Goed voor de spanning dus. Maar die is eigenlijk vaak al aanwezig op het circuit van Maleisië. Dit omdat het één van de laatste en dus beslissende rondes op de kalender is. Aan het einde van deze maand verplaatst het MotoGP-circus zich naar het vernieuwde Sepang Circuit, maar eerst natuurlijk nog Motegi en Philip Island.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.