13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Zeelenberg ambassadeur Yamaha R125 Cup

In maart gaat de Yamaha R125 Cup van start. Deze nieuwe raceklasse is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW) en Arie Molenaar Motors. De Yamaha R125 Cup zal 14 wedstrijden rijden en onder andere acte de préséance geven tijdens de Gamma Racing Day op 5 augustus 2012.

De Yamaha R125 Cup heeft als doelstelling rijders al op een jonge leeftijd ervaring op te laten doen met een ‘volwassen’ machine in een competitieve omgeving. Op deze manier kan wegracetalent zich sneller ontwikkelen en vindt er een goede doorstroming plaats naar vervolgklassen. Daarnaast staat betaalbaarheid en toegankelijkheid voorop.

Met het oog op talentontwikkeling heeft de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW) voormalig GP-coureur en tegenwoordig teammanager van Jorge Lorenzo’s Yamaha fabrieksteam Wilco Zeelenberg weten vast te leggen als ambassadeur en begeleider van de Yamaha R125 Cup. Zeelenberg zal de naam van de Yamaha R125 Cup uitdragen, de rijders van training en advies dienen tijdens een speciale masterclass en de winnaar van de Yamaha R125 Cup ontvangen tijdens de MotoGP van Valencia op 11 november 2012.

Wilco Zeelenberg: “Het is een mooie, professioneel opgezette cup voor de toekomstige toppers van de wegrace.  Hoewel mijn schema voor komend jaar zeer vol zit met de MotoGP wil ik toch ook graag tijd en moeite steken in dit initiatief op wegrace gebied. Ik wil uitvinden waar de ”vonk” vandaan komt bij die mannen en of we die vonk nog verder kunnen aanwakkeren! Tijdens mijn masterclass gaan we alle racetechnieken en -tactieken doornemen zodat ze weer een stap verder kunnen groeien.”

Cees van Gaalen, voorzitter SOBW: “Voor ons is de Yamaha R125 Cup een gezichtsbepalende klasse in ons aanbod en wij zijn zeer verguld dat een icoon als Wilco Zeelenberg zich wil inzetten om het maximale uit deze rijders te halen. Zijn expertise is enorm en hij kan deze jonge rijders flink op weg helpen. Met behulp van Wilco, Yamaha Motor Nederland en de toeleveranciers Sava en Motor Paint Alphen gaat het een mooi jaar worden.”

Voor meer informatie over de Yamaha R125 Cup kun je terecht op www.sobw.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen