Zondagmorgenfilm: #StayAtHomeGP Red Bull Ring

Wanneer de eerste offline MotoGP-race verreden gaat worden, is nog volstrekt onduidelijk. Op dit moment moeten we het daarom doen met #StayAtHomeGP’s.

Hoewel die wedstrijden tot nu toe een hoog kolderiek gehalte hebben, wordt de interesse van MotoGP-coureurs én MotoGP-teams steeds groter. Onder het motto ‘je moet iets’ stond tijdens de Oostenrijkse #StayAtHomeGP op de Red Bull Ring – naast Ducati-rijders Danilo Petrucci en Michele Pirro – ook Valentino Rossi aan de start.

Rossi werd uiteindelijk zevende bij zijn ‘online’ debuut en was daar best wel tevreden mee. Zeker omdat hij voornamelijk ervaring heeft met autoracespellen. Het andere uithangbord van de MotoGP, Marc Marquez, eindigde eveneens niet op het podium want hij werd vierde. Daar zal hij best zuur van zijn geweest, omdat hij vooraf liet weten extra getraind te hebben na zijn vijfde plaats eerder op Mugello.

Maar weer waren zijn broer Alex en Francesco Bagnaia en Maverick Viñales te snel, al was de volgorde ditmaal anders. Bagnaia won nadat hij in de laatste ronde over het gras (…) Viñales inhaalde en zo blijft Ducati dus winnen in Oostenrijk, offline en online. Alex Marquez eindigde na zijn zege op Mugello dit keer als derde, ondanks twee crashes.

Of er een derde Grand Prix komt is op dit moment niet duidelijk, maar gezien de positieve reacties van de coureurs is die kans zeer reëel. Maar geniet eerst nog even van de tweede online-GP.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL