vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

10 jaar Marc Márquez en Repsol Honda

Marc Márquez en het Repsol Honda team gaan in 2022 samen hun tiende seizoen in. Een decennium dat werd gekenmerkt door vele hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten.

In 2013 schreef Marc Márquez geschiedenis door aan de MotoGP deel te nemen. Al bij zijn debuut haalde hij het podium en zijn tweede race in de hoogste klasse sloot hij af met zijn eerste MotoGP-zege. Met zijn 20 jaar en 63 dagen was hij meteen de jongste MotoGP-winnaar aller tijden. Na nog enkele overwinningen behaalde hij in Valencia zijn eerste MotoGP-titel op 20-jarige leeftijd en 266 dagen. Hij volgde daarmee Freddie Spencer op als jongste GP-wereldkampioen in de geschiedenis.

In de jaren die volgden, vestigde Márquez het ene record na het andere, behaalde meer overwinningen en meer titels… Tot op heden heeft Márquez 62 poles, 99 podiums, 59 overwinningen en zes wereldkampioenschappen behaald met het Repsol Honda-team.

MotoGP Voorbeschouwing: 12 vragen, 13 antwoorden

Blessures en langdurige afwezigheid

De laatste twee jaar werden gekenmerkt door blessures en afwezigheid. Eerst was Márquez bijna een jaar uitgeschakeld na het breken van zijn bovenarmbeen, vervolgens  worstelde hij met een moeilijke comeback en vervolgens miste hij nog maanden door een andere blessure.

Niet voor het eerst spraken sommigen al over het mogelijke einde van Márquez’ carrière. Maar ondanks alles bleef het team bij elkaar. Sterker: komend weekeinde trekt het team weer samen ten aanval. En Márquez doet mee voor het podium, want de eerste tests hebben al bewezen dat hij nog niets van zijn scherpte heeft verloren.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen