De Ducati Desmosedici GP21 van Jack Miller en Pecco Bagnaia

Het Ducati Lenovo Team heeft de Ducati Desmosedici GP21 onthuld voor het 2021 MotoGP seizoen, met twee nieuwe rijders.

Ducati heeft de Ducati Desmosedici GP21 getoond waarmee de Italianen deelnemen aan het 2021 MotoGP Wereldkampioenschap. Ook werden de nieuwe rijders voorgesteld: de Australiër Jack Miller en de Italiaan Pecco Bagnaia. De presentatie kon je live bijwonen, maar ook hieronder bekijken.

Ducati staat met een volledige nieuwe bezetting op de grid, met twee jonge rijders die de veteranen Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci vervangen. Het doel is om een nieuw tijdperk te beginnen na een vreemd 2020, waarin Ducati er niet in slaagde om voor de rijderstitel te strijden, maar wel de constructeurstitel won. Maar daaraan werden ze geholpen door de sanctie die Yamaha ten deel viel.

Mijlpaal: 350.000ste Ducati Monster geproduceerd

Desmosedici GP21: rood!

Alvorens de Ducati Desmosedici GP21 te tonen, werd eerst bevestigd dat de nieuwe hoofdsponsor Lenovo zal zijn. Dit was eerst een secundaire sponsor. Lenovo vervangt Philip Morris. De lancering van de nieuwe racers liet niet lang meer op zich wachten. Wat vooral opvalt is de zeer uitgesproken rode kleur. Na een aantal jaren waarin wit terrein won, bedekte vorig jaar rood al de machine. Ditmaal is het zelfs nog opvallender.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?