1199 Panigale met trellis frame

De 1199 Panigale, zelden is er zo veel te doen om een Superbike van Ducati. Niet in de laatste plaats doordat de dikke, stappende tweecilinder onderdeel van het frame is. Een even bijzondere als veelbesproken oplossing. Op straat namelijk redelijk onbetwist, op het circuit nog nét niet…

 

Volgens sommige experts is dit zelfs het probleem waardoor de 1199 in 2013 absoluut niet mee kon komen in het WK Superbike. Anderen leggen de oorzaak daarvoor echter bij Francis Batta en zijn team en/of aan de rijderskeuze. Met Chaz Davies, Davide Giugliano en de terugkeer van het Ducati SBK-fabrieksteam zal komend seizoen snel duidelijk worden wat er precies mis is gegaan.

 

Mocht het echt het frame blijken te zijn, dan heeft Pierobon alvast de oplossing met de 1199 Panigale, inclusief het door Ducati-rijders zo geliefde trellis frame. Jawel! Veel meer dan bovenstaande foto is er nog niet bekend, maar op de EICMA zal meer duidelijk worden over dit bijzondere project.

 

Later meer!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?