‘Quads gevaarlijk volgens onderzoek’

Oké, om te zeggen dat verzekeraars onpartijdig zijn, gaat veel te ver. Maar ze zullen niet alles verzinnen en daarom besteden wij toch aandacht aan een door hun uitgevoerd onderzoek. Het blijkt namelijk dat het risico om met een quad zwaargewond te raken, of zelfs om het leven te komen, bij een ongeval tien keer groter is dan met een personenauto.

 

Dat is de conclusie uit een studie van het onderzoekinstituut van Duitse verzekeraars, aldus verkeersnet.nl. Het zou vooral gaan om jonge rijders die in de bocht de controle over de quad verliezen. Bij zo´n 85 procent van de quadongevallen is de berijder namelijk de veroorzaker. Het ongevalsrisico per gereden kilometer ligt twee keer zo hoog als van een personenauto.

 

Helemaal nieuw is dit nieuws overigens niet. Een paar jaar geleden waarschuwde een Nederlandse traumachirurg al voor de gevaren van quads. De vraag alleen is natuurlijk of dit allemaal wel klopt én welke grote belangen een rol spelen, zoals bijvoorbeeld premieverhoging. Wij hebben een paar twijfels. En jullie waarschijnlijk ook…

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.