‘130 op 45 procent snelwegen’

Op 45 procent van alle snelwegen in Nederland gaat de maximumsnelheid per 1 september omhoog naar 130 kilometer per uur. Dat heeft minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) besloten, schrijft ze donderdag aan de Tweede Kamer. In sommige gevallen geldt de hogere snelheid alleen 's avonds of 's nachts. Op ongeveer tien procent van de snelwegen gaat de snelheid later deze kabinetsperiode omhoog. Op de wegen waar nu al 130 mag worden gereden, blijft die snelheid gelden.

In november kondigde de bewindsvrouw nog aan dat de snelheid op bijna zestig procent van de snelwegen omhoog zou gaan, maar daar stak het CDA eind vorig jaar een stokje voor. De coalitiepartij eist dat op bepaalde plekken eerst wordt geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen. Op in totaal 68 kilometer snelweg gaat de maximumsnelheid voorlopig niet omhoog vanwege de luchtkwaliteit, schreef Schultz vorige maand aan de Kamer. Dat is 2,7 procent van de wegen waar de bewindsvrouw een hogere snelheid wilde toestaan. Hier moeten eerst schermen worden aangelegd.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.