vrijdag 3 februari 2023

18 procent meer motorrijders

Uit een inventarisatie van voorlopige cijfers van het CBR blijkt dat afgelopen jaar circa 31.500 mensen slaagden voor het motorrijexamen, meldt de Bovag. Dat is circa 18 procent meer dan in 2011 en het hoogste aantal sinds 2002. De helft van het aantal nieuwe motorrijders in 2012 betrof jongeren tot 24 jaar.

Het aantal vrouwen tot 24 jaar dat vorig jaar het motorrijbewijs behaalde steeg met bijna 50 procent ten opzichte van 2011. Volgens BOVAG, vertegenwoordiger van zowel de motorbranche als de rijscholen, is de animo onder de jonge aspirant-motorrijders toe te schrijven aan een wijziging in de regels per 19 januari 2013. Tot die datum konden jongeren tot 21 jaar volstaan met een rijopleiding en examens op een 'lichte' motor.

De definitieve examencijfers van alle voertuigcategorieën worden medio maart gepubliceerd in het jaarverslag van het CBR.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen