18 procent meer motorrijders

Uit een inventarisatie van voorlopige cijfers van het CBR blijkt dat afgelopen jaar circa 31.500 mensen slaagden voor het motorrijexamen, meldt de Bovag. Dat is circa 18 procent meer dan in 2011 en het hoogste aantal sinds 2002. De helft van het aantal nieuwe motorrijders in 2012 betrof jongeren tot 24 jaar.

Het aantal vrouwen tot 24 jaar dat vorig jaar het motorrijbewijs behaalde steeg met bijna 50 procent ten opzichte van 2011. Volgens BOVAG, vertegenwoordiger van zowel de motorbranche als de rijscholen, is de animo onder de jonge aspirant-motorrijders toe te schrijven aan een wijziging in de regels per 19 januari 2013. Tot die datum konden jongeren tot 21 jaar volstaan met een rijopleiding en examens op een 'lichte' motor.

De definitieve examencijfers van alle voertuigcategorieën worden medio maart gepubliceerd in het jaarverslag van het CBR.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.