Deroue maakt kennis met test Red Bull KTM

Afgelopen week stond Jerez in het teken van de eerste trainingen voor de Red Bull Rookies Cup 2013. Twaalf coureurs van vorig seizoen, aangevuld met twaalf nieuw geselecteerde rijders, maakten in Jerez  kennis met elkaar en de nieuwe KTM RC 250-R machine.  De 17-jarige Scott Deroue uit Nijkerkerveen rijdt voor het derde seizoen met mee in deze klasse en is de enige Nederlander.

Op vrijdag werd onder natte omstandigheden verreden terwijl de zaterdagsessies op een droge baan plaatsvonden. Deroue werd gedurende de droge trainingen  geconfronteerd met een aantal problemen waaronder de vering waardoor een snelle ronde uitbleef en hij aan het einde van de trainingen als zestiende gekwalificeerd stond.

Deroue : “ De eerste dag viel in het water. Eerst moesten we het blok een aantal ronden inrijden  en daarna werd het met de nieuwe motor aftasten op het natte circuit. De zaterdagtrainingen gingen op zich goed maar ik had veel problemen met de vering en voortdurend het gevoel er in snelle bochten af te gaan. We hebben alles geprobeerd maar waren er aan het einde van de trainingen nog niet uit.”

“De motor liep perfect en reageerde direct. Ondanks alles heb ik nog een tijd gezet waarmee ik slechts  1,5 seconde achter de snelste man zat. De verschillen waren klein en het niveau is ook dit jaar weer hoog.  Ik ga ervan uit dat we voor de volgende training over twee weken, weer in Jerez, de kinderziektes eruit hebben en kunnen beginnen met het vinden van de juiste settings.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.