zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Deroue maakt kennis met test Red Bull KTM

Afgelopen week stond Jerez in het teken van de eerste trainingen voor de Red Bull Rookies Cup 2013. Twaalf coureurs van vorig seizoen, aangevuld met twaalf nieuw geselecteerde rijders, maakten in Jerez  kennis met elkaar en de nieuwe KTM RC 250-R machine.  De 17-jarige Scott Deroue uit Nijkerkerveen rijdt voor het derde seizoen met mee in deze klasse en is de enige Nederlander.

Op vrijdag werd onder natte omstandigheden verreden terwijl de zaterdagsessies op een droge baan plaatsvonden. Deroue werd gedurende de droge trainingen  geconfronteerd met een aantal problemen waaronder de vering waardoor een snelle ronde uitbleef en hij aan het einde van de trainingen als zestiende gekwalificeerd stond.

Deroue : “ De eerste dag viel in het water. Eerst moesten we het blok een aantal ronden inrijden  en daarna werd het met de nieuwe motor aftasten op het natte circuit. De zaterdagtrainingen gingen op zich goed maar ik had veel problemen met de vering en voortdurend het gevoel er in snelle bochten af te gaan. We hebben alles geprobeerd maar waren er aan het einde van de trainingen nog niet uit.”

“De motor liep perfect en reageerde direct. Ondanks alles heb ik nog een tijd gezet waarmee ik slechts  1,5 seconde achter de snelste man zat. De verschillen waren klein en het niveau is ook dit jaar weer hoog.  Ik ga ervan uit dat we voor de volgende training over twee weken, weer in Jerez, de kinderziektes eruit hebben en kunnen beginnen met het vinden van de juiste settings.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen