2 pk maken A28 onveilig

We moeten als motorrijders al voor van alles oppassen: vrachtwagenchauffeurs die een sjekkie draaien, moeder-de-vrouw die haar lippenstift bijwerkt en de willekeurige automobilist die zijn of haar auto in de file plots naar links gooit.

Sinds vanmiddag kunnen we daar één risicofactor bijschrijven: loslopende paarden. Het verkeer op de A28, vlakbij Harderwijk, werd zonet opgeschrikt door twee paarden die de snelweg als manegebak gebruikten. Het bleken op hol geslagen paarden die hun twee vrouwelijke ‘rijders’ van hun rug hadden gegooid. ‘Maar de weggebruikers hebben erg goed gereageerd, één automobilist is er achter gaan rijden met de alarmlichten aan, waarna iedereen keurig vaart minderde’, zo laat de politie weten.

De paarden zijn inmiddels ingerekend en de eigenaressen achterhaald. Zowel paarden als berijdsters maken het goed.

Foto: Twitter, Henk Drost, @Henkdrost59

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.