vrijdag 19 april 2024

2 pk maken A28 onveilig

We moeten als motorrijders al voor van alles oppassen: vrachtwagenchauffeurs die een sjekkie draaien, moeder-de-vrouw die haar lippenstift bijwerkt en de willekeurige automobilist die zijn of haar auto in de file plots naar links gooit.

Sinds vanmiddag kunnen we daar één risicofactor bijschrijven: loslopende paarden. Het verkeer op de A28, vlakbij Harderwijk, werd zonet opgeschrikt door twee paarden die de snelweg als manegebak gebruikten. Het bleken op hol geslagen paarden die hun twee vrouwelijke ‘rijders’ van hun rug hadden gegooid. ‘Maar de weggebruikers hebben erg goed gereageerd, één automobilist is er achter gaan rijden met de alarmlichten aan, waarna iedereen keurig vaart minderde’, zo laat de politie weten.

De paarden zijn inmiddels ingerekend en de eigenaressen achterhaald. Zowel paarden als berijdsters maken het goed.

Foto: Twitter, Henk Drost, @Henkdrost59

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen